Viola nagyi tanácsai


Háztartási munkában segítségedre leszek! Nehezen megy a főzés, nem próbáltál még sütni? Villogni szeretnél vagy csak egyszerűen olcsóbban és egészségesebben étkezni? Riadt vagy, hogy elrontasz valamit? Segítek neked.
Lány vagy, fiú vagy, érett nő vagy tapasztalt idős úr, érdemes az alapokat megtudni, hogy készíthetsz  el paprikáskrumplit vagy más egyszerű ételt. 

 

Olcsón is jót!

 

Mit együnk, mit igyunk? Tippek:

 

# Télen friss kenyér megzsírozva, megsózva, lila hagymával, teával. Tavasztól őszig zöldpaprikával vagy friss paradicsommal kiváló a zsíroskenyér.

 

# Vajas-lekváros kenyér is finom és olcsó, főleg akkor, ha saját magunk készítjük a lekvárt hozzá. Soha nem tettél el dzsemet, lekvárt, próbáljad meg, 1 kg olcsón vásárolt, vagy kertünkben lévő fáról szedett megmosott, összevagdalt gyümölcshöz 30-40 dkg kristálycukrot tegyünk, másnap lassan főzzük 1/2 óráig, majd tiszta üvegbe még melegen töltsük be. Meleg dunsztba tesszük pár órára vagy másnapig. (Meleg ruha vagy takaró közé tesszük.)

 

# Friss zsömlét üresen is lehet fogyasztani Nevetés Ez csak 15-20-25 Ft/db!

 

# Az alma egészséges és sokkal olcsóbb általában, mint a külföldről idehozott egzotikus gyümölcsök. "Szedd magad" mozgalom keretében családdal vagy barátokkal együtt szedni is lehet minden év szeptember elején van a szezondja.

A szomszédságodban lehet idős néni vagy bácsi, akinek segíthetsz, biztosan ad neked fizetségül pár kilogramm friss gyümölcsöt.

 

# Csapból folyó "sima" vizet is lehet inni, szükségtelen mindig a szénsavmentes ásványvízért pénzt kiadnod.

 

# 1 db filteres teából nem csak 1 csészényi teát, hanem 1-2 liter teát is készíthetsz, így meglesz a napi adagod, melyet ízesíthetsz citrommal, mézzel.

 

# Hasonlítsuk össze a termékek árát és a súlyát, űrtartalmát is. Csalóka lehet  az akció, ha nem nézzük fentieket. Tudatosan, gondolkodva és megfoltoltan vásároljunk.

 

# Legyen otthon vagy munkahelyünkön tartalék élelmiszer, akkor nem kell drágán azonnal vásárolnunk a legelső helyen.

Ilyen tartalék lehet az iróasztal fiókodban: májkonzerv, filteres tea, instant leves, kicsi csokoládé, azonnal oldódó kakaó, édes keksz, stb.

Otthon a spejzban vagy kamrapolcon ezeken kívül lehet még száraz tészta, zsír vagy margarin, édes vagy sós keksz, lekvár, stb.

Mélyhűtőben tárolhatsz általad korábban megfőzött pörköltet. Ha tudod, hogy aznap későn érsz haza, még reggel vedd ki a mélyhűtőből a hűtőszekrénybe és hazatérve csak meg kell mikróznod - főleg, ha körítéssel együtt tetted el -. Párolt rizs és főtt tarhonya jól bírja a mélyhűtést.

 

# Limonádé Láb a szájban                                                                                2012. 08. 07.  21:35:10

Fedezzük fel újra, mert a citromnak nagyon sok jótékony hatása van (fogyasztó, immun erősítő pl.)

Hangulatosan lehet tálalni otthon, úgy, mintha tengerparton lennénk! Csináljunk jó hangulatot: hívjunk barátokat, tarka abroszt terítsünk az asztalra, tegyünk be egy andalító zenét a CD lejátszóba. 

2 liter csapból nyert hideg vízhez adjunk 1 db előzőleg megmosott, megtörölt citrom levét. Ha azonnal fogyasztjuk, a citrom héját is bele tehetjük vagy 1/2 citrom levét csavarjuk ki és a másik felét felkarikázzuk, poharat díszítve vele. Ízlés szerint tehetünk bele krisztálycukrot kb. 1 evőkanálnyit. Lehűtve fogyaszthatjuk.

Szívószállal egy gyerekzsúrra is megfelelő,

vagy felnőtteknek nyár esti beszélgetéshez a 2 liter vízhez kb. 1 dl rumot, vagy egyéb szeszt hozzátéve kiváló itókát kapunk.

Ehhez a poharak díszítéséről se feledkezzünk el: Vegyünk elő két lapos tányért. Egyikbe tegyünk vizet, másikba porcukrot. A poharak száját mártsuk vízbe, majd a cukorba. Hagyjuk száradni vagy óvatosan töltsük a lehűtött limonádét a pohárba.

Kellemes kóstolgatást!

 

 

 

Hírek

 • Bevásárló listát kérsz-e?
  2015-06-22 12:30:36

  Szeretnél letölthető bevásárló listát ingyen?

  Írj e-mailt a konyhaioldalak@gmail.com -ra és annyit írj: bevásárló lista. Válaszban küldöm a nyomtatványt vásárlásaidhoz.

  Ezzel bekerülsz az olcsón és egészségesen étkezni vágyó, sütni-főzni akaró csapatba! Kezdők is írjanak, hírlevélben egyszerű recepteket is küldök!

  Vár szeretettel: Viola nagyi

 • Háziasszony teszt
  2012-10-21 14:34:42

  Kérdőív menüpont alatt találod a 25 kérdésem. Te mennyi pontot szerzel? Kíváncsi vagyok!

  Várom tapasztalatod vagy pontjaid számának megosztását.

  Szeretettel: Viola nagyi

Szavazás

Hogyan őrzöd egészséged tavasszal?
Eddig nem foglalkoztam vele, pedig kellene
Igyekszem többet mozogni
Több zöldségfélét fogyasztok
Keresek itt is gyümölcsös-zöldséges recepteket
Asztali nézet