Viola nagyi tanácsai


Háztartási munkában segítségedre leszek! Nehezen megy a főzés, nem próbáltál még sütni? Villogni szeretnél vagy csak egyszerűen olcsóbban és egészségesebben étkezni? Riadt vagy, hogy elrontasz valamit? Segítek neked.
Lány vagy, fiú vagy, érett nő vagy tapasztalt idős úr, érdemes az alapokat megtudni, hogy készíthetsz  el paprikáskrumplit vagy más egyszerű ételt. 

 

 

Kedves látogatóm, örömmel köszöntelek.

 

Már 6-8 éves korom óta tüsténkedek a konyhában. Először nagymamám felügyelete mellett készült a bögrés kevert sütemény. Anyukám is és mindkét nagymamám jól főzött és sütött. Készítettek házi kenyeret, kelt kalácsot, rácsos linzert, pogácsát, finom leveseket, főzelékeket, omlós sülteket.

Mára már én is nagymama korú lettem, szeretném átadni azt, amit kaptam és amit magam tapasztaltam.

 

Bár ügyesen mozogtam a konyhában, Anyukám mellett a koszt pénz beosztását is megtanultam, még a mai napig is egy sor dolgot tanulok tőle. Még gyerek fejjel, a nagymamák pedig sok apró információval  ajándékoztak meg a hosszú évek alatt, mégis többször a saját káromon jöttem rá fortélyokra.

 

Miért "violettairoda" a honlapom címe? Azért, mert 40 éve az irodából szemlélem még a konyhai teendőket is. Mert ugye az első 8 óra után jön a háztartás. 


Reggelivel indítunk, viszünk tízórait vagy ebédet a munkahelyre, párunknak, gyerekünknek, unoknánknak finomat, táplálót, ötleteset szeretnék főzni úgy, hogy maradjon idő saját magunkra. A tetejére még olcsó is legyen és megegye minden családtanunk.


Legyél ötletes, kreatív Nevetés

A gyereked nem eszi meg a levest vagy főzeléket, cselezzed ki, lehet rakott zöldséget készíteni tejföllel a tetején.

 

Teríts meg hét végén textil abrosszal, szalvétával. Természetesen egy tarka, könnyen mosható anyagú terítő hétköznap is lehet az asztalon. 

Az ünnepnapokat különböztessed meg még látványosabban. Ez nem pénz kérdés. Előveszed a régi abroszod, teszel papírszalvétát, vázába kertből vágott ágat, virágot.

 

Gyere velem, barangoljunk piacon, konyhában, étkezőben.

Itt vagyok Veled, segítek, válaszolok kérdéseidre.

Merj főzni, sütni, alkotni, képes vagy rá.

 

Várlak: Viola nagyi

 

Hírek

 • Bevásárló listát kérsz-e?
  2015-06-22 12:30:36

  Szeretnél letölthető bevásárló listát ingyen?

  Írj e-mailt a konyhaioldalak@gmail.com -ra és annyit írj: bevásárló lista. Válaszban küldöm a nyomtatványt vásárlásaidhoz.

  Ezzel bekerülsz az olcsón és egészségesen étkezni vágyó, sütni-főzni akaró csapatba! Kezdők is írjanak, hírlevélben egyszerű recepteket is küldök!

  Vár szeretettel: Viola nagyi

 • Háziasszony teszt
  2012-10-21 14:34:42

  Kérdőív menüpont alatt találod a 25 kérdésem. Te mennyi pontot szerzel? Kíváncsi vagyok!

  Várom tapasztalatod vagy pontjaid számának megosztását.

  Szeretettel: Viola nagyi

Szavazás

Hogyan őrzöd egészséged tavasszal?
Eddig nem foglalkoztam vele, pedig kellene
Igyekszem többet mozogni
Több zöldségfélét fogyasztok
Keresek itt is gyümölcsös-zöldséges recepteket
Asztali nézet